Ana Sayfa Dernek İletişim Site Haritası
 

Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Yeterlik Kurulu SınavI Hakkında

Bilindiği gibi Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Yeterlik Kurulu Sınav Komisyonu tarafından yapılmakta olan Yeterlik Sınavları yazılı sınav ve uygulama sınavı olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleştirilmektedir. Bu sınavlara gerekli koşulları sağladığını belgeleyen her Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı katılabilir.

Uzmanlık eğitimi vermekle yetkili eğitim kurumlarında yasal eğitim süresini tamamlayan ve Tıpta Uzmanlık Tüzüğünde belirtilen değerlendirmelerden sonra uzmanlık belgesini almış olan bir adayın Yeterlik Sınavlarına girebilmesi için gerekli bilgiler aşağıda sunulmuştur.

Bu yıl Yeterlik Sınavının yazılı sınav bölümü 31 Mayıs 2015 tarihinde yapılacaktır.  Katılacak adayların sayısı ile ilgili olduğu için sınav salonunun ismi daha sonra adaylara bildirilecektir. 

Yazılı Sınavdan basarili olup, uygulamadan basarısız olanlar izleyen 2 yıl içinde sadece uygulama sınavına girerler; 2 yıl sonra başvurmaları durumunda ise Yazılı Sınava da girilmelidir. Yeterlik Sınavının uygulama sınavı bölümü ise 24-25 Ekim 2015 tarihlerinde Yeterlik Uygulama Sınavı yapılacaktır.

NOTLAR:
1. Sınav başvuru bedeli olan 150 TL’nin yatırılacağı hesap bilgileri şöyledir:
Türk KBB ve BBC Derneği
İş Bankası Valikonağı Şubesi
Hesap No: 162883
Iban No: TR250006400000111790162883

2. Yazılı sınava girmek için online başvuru yeterlidir.  31 Mayıs 2015 tarihinde sınava kabul edilebilmek için;
a.Sınav başvuru belgesi
b. Dekont
c.Uzmanlık belgesinin fotokopisi (uzmanlık belgesi olmayanların uzmanlık sınav tutanağı
d. Resimli nüfus cizdanı veya ehliyetin bulundurulması gerekmektedir.

 
LookUs & Online Makale